Hans en Geesje Bouwhuis

Natuurlijk willen wij niet ontbreken, in de voorstelronde van team Alpe d’Achmea. Hoewel we niet tot de groep renners behoren, voelen we ons als vrijwilligers nauw betrokken bij Alpe d’HuZes, en bij dit team in het bijzonder.

Wij zijn Hans en Geesje Bouwhuis, we zijn ruim 20 jaar getrouwd, en wonen samen met onze 3 pubers in Heino. Hans werkt als schade-expert (brand/agrarisch) bij Achmea/Interpolis, en ik werk als leraarondersteuner met een kleine groep zeer laag functionerende kleuters (meervoudig complex gehandicapten).

Vorig jaar kwam de oproep voor vrijwilligers voor Alpe d’Huzes 2008 op Hans pad. Toen Hans me vertelde dat hij mee wilde, kon en wilde ik niets anders dan hem hierin stimuleren. Het is goed om te weten dat Hans sinds 2003 zelf kanker heeft, en de afgelopen jaren met ups en downs door gekomen is. Steeds hebben we geprobeerd om zo gewoon mogelijk door te leven, positief te blijven, en telkens weer op zoek te gaan naar uitdagingen en gebeurtenissen om naar uit te kijken. 

Alpe d’HuZes werd een van die gebeurtenissen. De voorbereidingen gingen steeds vastere vorm aan nemen, en uiteindelijk was het moment daar dat Hans samen met collega en maatje Leo Smits naar Frankrijk ging. Dat de kreet “Hans en Leo in één tentje” tot een inzameling onder de collega’s en vervolgens via een filmpje tot een heus team Alpe d’Achmea uit zou groeien, konden ook zij op dat moment niet vermoeden. 

Tijdens  Alpe d’HuZes 2008 zat ik op de grote dag met kromme tenen in mijn schoenen thuis achter de PC, alles zo goed mogelijk volgend en telkens weer blij met een nieuw stukje op de site, die op deze dag bij gehouden werd met hulp van de Bloggers.  Voor mij was op dat moment duidelijk dat ik alles op alles zou zetten om in 2009 zelf ook mee te gaan.

Dat Hans na het succes afgelopen jaar op “herhaling” wil is niet zo raar. Aan iedereen die het horen wil, heeft hij zijn verhaal verteld, het filmpje van Leo laten zien, of op een andere manier Alpe d’HuZes gepromoot. Bovendien is het ontstaan van team Alpe d’Achmea een direct gevolg van de activiteiten van Hans en Leo in 2008 en voelen we ons mede verantwoordelijk voor hun prestatie. Fietsen zit er voor ons niet in, maar ondersteunen van dit team, en vrijwilligerswerk doen voor alle renners wel! 

Kanker is deel van ons leven, maar we proberen (nog steeds) om kanker niet ons leven te laten bepalen. Daarbij is het voor ons belangrijk om naast onze eigen sores, ons ook te blijven richten op andere belangrijke en leuke dingen in het leven. Naast het motto van Alpe d’HuZes: Opgeven is geen optie!,  staat ook ons eigen motto: Als niets zeker is, is alles mogelijk!, bij ons hoog in het vaandel. 

Hans en Geesje Bouwhuis